NL
Aquathermie

Een prachtig voorbeeld waar we duurzaam, efficiënt en gratis energie (aquathermie) gebruiken i.c.m. een warmtepomp om het duurzame verschil te maken.
 

Lees verder
Aangenaam klimaat voor personeel en machines

In het Metaal Magazine editie september 2020 vertelt onze klant Edumar Metaalbewerking BV over zijn ervaring met het duurzame klimaatbeheersingssysteem van Exegy. 

Een goede klimaatbeheersing is fijn voor medewerkers én voorkomt bij hitte productieverlies door machinestilstand als toleranties niet meer gehaald worden. Edumar in Someren koos voor een koelsysteem met warmteterugwinning van Exegy en Sleegers, dat nieuw is in de metaal. “Wij hebben altijd graag iets wat er nog niet is”, lacht Eduard Wijlaars.

Lees verder
Praktijkvoorbeeld: drievoudig voordeel met de Cube

Bij een metaalbewerkingsbedrijf in Someren realiseerde Exegy samen met partner Sleegers een bijzonder duurzaam project. Zes Cubes werden op het dak geplaatst om gedurende de (hete) zomers het klimaat in de productiehal aangenaam te houden en om productieverlies als gevolg van te hoge temperaturen in de zomer voorkomen. 

Lees verder
Meten = Weten: resultaten in de praktijk

In de nacht van 29 op 30 maart hebben we een mooi resultaat behaald met betrekking tot het voorverwarmen met onze warmtewisselaars. We hebben lucht van -5,5°C opgewarmd tot 10,5°C. Het grondwater van ca. 12°C passeert een set van warmtewisselaars. De koude lucht van -5,5°C die door de kunststof warmtewisselaar geleid wordt, warmde in deze praktijksituatie maar liefst 16 graden op.

Lees verder
Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het