NL

Damwandwisselaar

Warmtewisselaar voor oppervlaktewateren
Damwandwisselaar

De damwandwisselaar van Exegy is een water-water-warmtewisselaar voor gebruik in oppervlaktewateren zoals rivieren en kanalen. De AeroX warmtewisselaar vormt het hart van de damwandwisselaar. De WTW-pakketten zijn uit kunststof vervaardigd en daardoor corrosiebestendig.

De temperatuur van het water in de kunststof leidingen  van de warmtewisselaar verschilt van de temperatuur van het oppervlaktewater dat tussen de leidingen stroomt. Daardoor vindt energieoverdracht plaats. Bij verwarmen vindt energieoverdracht plaats van het oppervlaktewater naar het water (dat eventueel een toevoeging biologisch afbreekbaar antivries bevat)  in de kunststof leidingen van de damwandwisselaar.  Bij koelen gebeurt het omgekeerde en wordt dus warmte aan het oppervlaktewater overgedragen.  Als het water dat door de warmtewisselaar stroomt gevoed wordt door een warmtepomp, dan kan hier een woning of bedrijfspand mee verwarmd worden. Voor een groter vermogen is het mogelijk om meerdere damwandwisselaars parallel te plaatsen. Hierdoor bent u gedurende het hele jaar verzekerd van voldoende energie.

De damwandwisselaar kan in zijn geheel vanaf de kade gemonteerd en aangesloten worden, zonder de damwand te verzwakken. Voor het bevestigen hoeft immers niet geboord of gelast te worden in de damwand.

 

Afmetingen damwandwisselaar

De Damwandwisselaar is standaard in twee uitvoeringen leverbaar:

 

Prestatiespecificaties Damwandwisselaar 0,9 en 1,6

 

Technische gegevens

Deze website maakt gebruik van functionele en analytische cookies conform regelgeving van de Autoriteit Persoonsgegevens. De cookies worden dus niet gebruikt voor marketingdoeleinden. Bekijk voor meer informatie ons privacybeleid.
Ik begrijp het